Klubben har fått inn et innlegg som et tillegg til artikkel om Atibox i BN nr 2/2023

Når jeg leser artikkelen «HVA ER ATIBOX» på side 49 i siste nr. av Boxernytt (BN 2/23), savner jeg informasjon om Norges engasjement i organisasjonen. Personer i Norsk Boxerklubb har hatt stor innflytelse på organisasjonen, jeg vil derfor supplere artikkelen med følgende:

·         Knut Brodal, leder i Norsk Boxerklubb i 12 år, ble valgt som visepresident i Atibox i 1993. Han har i alle år siden vært styremedlem hvorav 5 år som president. Han ble utnevnt til Ærespresident i Atibox i 2007, en tittel han bærer for alltid.

·         Knut Persen har vært kasserer og styremedlem i Atibox i 9 år.

·         Reidun Grätz har vært revisor i Atibox i 9 år.

·         Arne Haugen har vært varamedlem til styret i Atibox i 5 år.

·         Line Orlund og Cecilie Strømstad har begge vært aktive i Atibox Helsekomite.


Ovennevnte personer har hatt stor innflytelse på utviklingen av Atibox, og Norsk Boxerklubb har nytt godt av deres engasjement. Gjennom nevnte personer har Norsk Boxerklubb blitt en del av det internasjonale boxermiljøet og høstet erfaringer gjennom samarbeid med medlemslandene, både når det gjelder helse, gemytt, eksteriør og bruksegenskaper.
 
Med dagens åpne grenser er det av stor betydning for Norsk Boxerklubb å delta på den internationale boxerarenaen, og på den nyreviderte dommerlisten fra 2023, har Norge 2 godkjente dommere; Øystein Eikeseth og Arne Johan Haugen.
Vi må innse at Norge er en mininasjon i boxerverdenen med bare 170 registrerte boxere i snitt de siste 5 årene, Atibox er derfor viktig for oss..

Kristiansand 8. januar 2024
Per Frey