Meny

Hva skal være i orden av dokumenter når du kjøper valp

Når du kjøper boxervalp er det noen ting du må passe på: 

·         Når du kjøper valpen skal du og oppdretter fylle ut og undertegne en kjøpeavtale. Du finner den her (trykk på bildet eller lenken over): 
 Kjøpeavtale2016

·         Valpen skal være ID merket med microchip. Pass på a chipen registreres på deg som eier.

·         Sammen med valpen skal du få en helseattest, som ikke skal være eldre enn 14 dager. Hvis helseattesten er eldre, må du be om at valpen blir undersøkt av veterinær på nytt. Den ser slik ut (trykk på bildet eller lenken over): 
Veterinærattest

·         Sammen med valpen skal du få en stamtavle fra NKK. Den ser slik ut: 
Registreringsbevis

·         Kort tid etter at alle valpene er solgt, skal oppdretter overføre valpen til nye eiere, du vil da motta et eierbevis i posten fra NKK. Noen ganger får man eierbeviset allerede når man henter valpen. Dette er et viktig dokument fordi det beviser at du er hundens rette eier. Det ser slik ut: 
Eierbevis
 

Hvilke konsekvenser har det dersom dette ikke er i orden?

1.    Hvis du ikke har en kjøpekontrakt, har oppdretter ikke fulgt NKKs etiske grunnregler. Det er tillatt å bruke en annen avtale enn NKKs standardformular, men kjøpeavtalen skal være skriftlig. Du vil ved manglende skriftlig avtale ikke ha dokumentasjon for kjøpet og avtalens vilkår.

2.    Ingen valper registeres hos NKK uten chipmerking. Dersom hunden ikke er registrert I Dyreidentitet med deg som eier, kan du ikke kontaktes hvis hunden kommer bort eller blir skadet.

3.     Det er viktig å få med en helseattest, så du vet at valpen er frisk når du henter den. Det er også en viktig dokumentasjon i forbindelse med forsikring av valpen.

4.    Stamtavlen dokumenterer at valpen er renraset og registrert, og hvilke hunder som er foreldre. Uten stamtavle har du ikke slik dokumentasjon. Det er uvanlig med uregistrerte boxervalper I Norge, men det forekommer.

5.     Eierbeviset er din dokumentasjon på at du er hundens rette eier. Hvis ikke du har mottatt et eierbevis, kan det være oppdretter ikke har omregistrert hunden til deg. Da er det femdeles oppdretter som er hundens juridiske eier, og det betyr at hunden ikke egentlig er din.

Hva kan du gjøre hvis noen av disse dokumentene mangler?

o   For punktene 1-4 er den beste anbefalingen at du ikke tar med deg hjem en valp uten å få med disse dokumentene.

o   Hvis du ikke har mottatt eierbevis, må du etterlyse omregistreringen hos oppdretter. Dersom det ikke hjelper kan du kontakte NKKs registreringsavdeling for å få hjelp: 21600908 registrering@nkk.no.

o   Du kan også alltid kontakte oss for å få råd og veiledning: post@norskboxerklubb.no