Agility - forskjellig brukshundaktiviteter

Rexob White Water LilyAgility betegner en form for hundesport som fokuserer på samspill og samarbeid mellom hund og hundefører i konkurranser som foregår i en løype med forskjellige hindre som hunden skal passere i riktig rekkefølge, med færrest mulig feil, på kortest mulig tid. Denne fartsfylte sporten krever disiplin, utholdenhet, smidighet og konsentrasjon.Ordet Agility stammer fra det engelske ordet agile som betyr: rask, smidig og lett bevegelig.
Mira Stagedive Chanell 3Agility hindrene består av hoppehindre, møne, stige, vippe, hjul, bord, tunnel-rør, tunnel-pølse, lengdehopp og slalåm. Alle hindrene skal være utformet i.h.t NKK's bestemmelser. Hindrene kan settes opp i uttallige kombinasjoner, som blir satt i forskjellig rekkefølge og varierende vanskelighetsgrad. 

Ved hjelp av kommandoer, tegn og kroppsspråk fra fører sin side, skal hunden i konkurranser gjennomføre en hinderløype i riktig rekkefølge, med færrest mulig feil og på kortest mulig tid.


Denne hundesporten kom til Norge i begynnelsen av 1980 tallet og første offisielle konkurranse ble arrangert av Stovner Hundeklubb i 1985.

Resultater finner du her