Hvorfor tisser hunden mer enn normalt?

Tisse inneSpørsmål:
Vi har en boxer på snart 5 måneder som plutselig å har begynt å tisse veldig mye. Både inne og ute. Det er både ofte og mye. Hva kan dette være??? Har pågått i 2 dager nå.

 
Svar:
Den vanligste årsaken til at en valp begynner med dette, er at den har fått en urinveisinfeksjon, men det kan også være andre årsaker. Du sier ikke om hunden drikker mer enn vanlig, men alt som får hunden til å drikke mer vil også gjøre at den tisser mer.

Jeg anbefaler deg at du får en time hos veterinær for å få undersøkt hunden – husk å ta med en urinprøve som er tatt samme dag (får du det ikke til, får du sikkert hjelp til det hos veterinæren).

Når man har en hund som plutselig begynner å tisse mer enn vanlig (og som da som regel også drikker mer enn vanlig) er det ofte nødvendig å ta en blodprøve også for å finne årsaken til problemet.

Til slutt vil jeg si at når man har en hund som plutselig begynner å drikke mer enn vanlig, eller tisse mer enn vanlig, er det viktig å oppsøke veterinær i løpet av en dag eller to, fordi noen av årsakene kan være alvorlige og kreve rask behandling. Dersom hunden nedsatt allmentilstand eller feber, bør man oppsøke veterinær samme dag.

Hilsen fra veterinær Cecilie Strømstad