Vedr. overvåking av nyresvikt hos Boxer

LykkeVi har fått en del innspill i forbindelse med innsamlingen av informasjon om boxere med nyresvikt, så da er det på sin plass med noen oppklaringer:
Det endelige formålet med dette er å bidra til at det blir utviklet en DNA-test, slik at oppdrettere i fremtiden kan unngå at det fødes boxere som utvikler arvelig nyresykdom, men all den sorg og smerte det medfører.
Vi håper derfor alle som har oppdrettet, eid eller hatt daglig omsorg for en boxer som har/har hatt nyresvikt bidrar med informasjon!

Vi trenger informasjon om alle tilfeller av nyresvikt, uansett årsak, og uavhengig av hundens alder! Det kan derfor være valper fra 3-4 uker, til godt voksne hunder.

Oppdretter kan selv sende inn informasjon om hunder født hos dem som har utviklet nyresvikt, dette gjelder uansett alder.

For å nå målet om en DNA-test trenger vi svar på flere spørsmål:
1. Har alle boxere med nyresvikt samme sykdom?
- Derfor er det viktig at vi får kopi av obduksjonsrapportene, også for små valper og for gamle hunder
2. Hvordan nedarves dette? 
- Det mistenkes at det er en enkle recessiv nedarving, med variabel penetrans, men det VET vi altså ikke ennå
- Det kan være svært vanskelig å finne ut av dette, så jo flere individer vi får informasjon om, jo nærmere målet kommer vi.
3. Hvor utbredt er dette i rasen?
- I andre land der sykdommen forekommer hos boxer, er det få individer som er rammet, og det finnes i mange forskjellige familier. Vi antar at det er slik i Norge også, men håper dere vil hjelpe oss å få en bedre oversikt! 

Skjema for innsending av informasjon om nyresvikt finner dere under fanen "Ulike skjema"