Figurantkurs 10.-12. oktober

Boxer med ballSom en del av den Rasespesifikke avlsstrategien (RAS) har Norsk Boxerklubb anbefalt mentaltesting av våre hunder.

De 3 mentaltestene som godkjent gjennom NKK er følgende.

Karaktertest: 
Dette er den enkleste varianten, som de fleste hunder kan gjennomføre uten større problemer. Først og fremst beregnet på unge hunder, men det er en nedre aldersgrense for deltakelse.

MH-Test:
 
Denne testen er litt vanskeligere en karaktertesten. Dette er også en test som er først og fremst beregnet på unge hunder, men men det er en nedre aldersgrense for deltakelse.

Funksjonsanalyse: 
Dette er den vanskeligste testen av de 3 nevnte, og her er det en begrensing i alder for deltagelse på mellom 22 og 48 måneder.

Norsk Boxerklubb ønsker selv å arrangere de nevnte mentaltester i framtiden, men da trenger vi å ha tilgjengelig utdannet personell til gjennomføringen.

Vi ønsker derfor å utdanne figuranter, testledere og beskrivere innen mentalbeskrivning.

Vi har derfor satt opp et figurantkurs helgen 10 - 12 oktober.

Når man er utdannet figurant gjennom NKK systemet kan man figurere på offisielle prøver, og dette er også første steget på veien mot dommer utdannelsen.

Kurset blir avholdt på Norsk Rottweilerklubb sin testbane på Trøgstad.

Instruktør er: Sverre Kirkemo.


Kurset koster 800 kroner for medlemmer av Norsk Boxerklubb. Dersom det etter påmeldingsfristens utløp er ledige plasser, vil de tilbys eksternt. Medlemmer som i etterkant av kurset stiller som figuranter ved arrangement i klubbens regi, vil få refundert kursavgiften.

Påmelding til post@norskboxerklubb.no, påmeldingsfristen er 1. oktober.

Mer informasjon sendes til påmeldte i etterkant av påmeldingsfristen. Det er plass til 15 deltakere på kurset.