Den populære Boxerleiren er i gang, med deltakere fra hele landet. Faktisk deltakere fra både Sverige og Tyskland

Boxerleier2017Fredag 23. juni var det avspark for den 9. boxerleiren på Morokulien (rett ved Charlottenberg). 44 boxere med sine nesten 60 eiere deltar på årets leir. Leiren er i regi av lokalavdelingen i Oslo og Akershus, men det er deltakere fra store deler av landet og nytt av året er også ekvipasjer fra Sverige og Tyskland.

Kurs settes opp etter ønsker fra deltakerne og det er liten tvil om at det er ulike brukskurs som er mest populært på leiren. Området rundt Morokulien er glimrende for ulike sporkurs. I år er det tre kurs som har hovedfokus på spor og feltsøk, to av disse kombinerer spor/feltsøk med brukslydighet. Runderingskurset var raskt fulltegnet og så glad som boxerne er i mennesker er dette en utmerket aktivitet for dem.

En stor gruppe hadde i år valgt å kombinere rallylydighet og mer tradisjonell lydighet. Det ryktes at de også planlegger et feltsøk i løpet av helgen. Med klikker som verktøy har vi en gruppe som trener inn ulike grunnferdigheter.

Et kurs som har vært en gjenganger på boxerleiren i mange år, er kombikurs for boxere med mer eller mindre attitude. På dette kurset trener eiere på å takle ulike situasjoner de møter i hverdagen. Vi har hunder som enkelte ganger kan være vel tøffe i møte med andre hunder og det er mange som setter stor pris på å lære seg å håndtere dette bedre.

Nesten like viktig som gode kurs på dagen, er det sosiale for de tobente på kvelden. Hver kveld samles alle deltakerne til felles grilling og hygge. Det er boxerquiz og stort underholdeningslotteri begge kveldene. Leiren er egnet for hele familien og avsluttes med mulighet for å ta ulike dressurdiplomer og bronsmerkeprøve mandag ettermiddag.

2018
Det er allerede bestemt at neste års leir blir 22.-25. juni. Påmelding til leiren åpner tirsdag 27. Juni. De siste årene har leiren vært fulltegnet i løpet av et par uker og vi anbefaler derfor alle som kan tenke seg å være med å reservere plass ved å sende en mail til boxerleir@norskboxerklubb.no. Også i 2018 vil det settes opp flere kurs innen ulike bruksgrener, lydighet, rallylydighet og kombikrs. I 2018 vurerer vi også kurs i spesialsøk. Si gjerne noe om hvilket kurs di kan tenke deg når du melder deg på.