Meny

Valpeformidling

Brun valpValpeformidling

Norsk Boxerklubbs valpeformidling gir deg en oversikt over alle kull som er meldt inn til avlsrådet og som følger klubbens retningslinjer for avl og oppdrett som du finner her. I sin behandling av innmeldte paringer ser Avlsrådet både på klubbens gjeldende retningslinjer, og på Norsk Kennel Klubbs etiske retningslinjer og avlsstrategi.
Vi anbefaler at du som valpekjøper velger et kull som formidles gjennom  NorskBoxerklubbs valpeformidling fordi disse kullene er   kvalitetssikret i henhold til NKK’s og NBK’s retningslinjer.
 


Alle boxere som brukes i avl skal ha følgende attester som du bør be om å få se:

• Kjent HD-status (hofteleddsdysplasi), attest fra Norsk Kennel Klubb (NKK)

• Kjent spondylose-status (forkalkning i rygg og lend), attest fra NKK

• Hjerteattest fra undersøkelse med doppler ultralyd utført av veterinær som har avtale med Norsk Boxerklubb, oversikt over disse finner du her

• Resultat fra offisiell utstilling

Valpeformidling logoNår oppdrettere annonserer valper andre steder skal du se etter denne logoen og legge merke til datoen.

Hvis kullet ikke formidles av Norsk Boxerklubb, bør du undersøke hvorfor.

Ressurser for kommende valpekjøpere: Norsk Boxerklubbs valpekjøperguide finner du her


DogWeb gir deg oversikt over foreldrenes status når det gjelder utstilling, prøveresultater, mentaltester, HD, spondylose og kneledd. Du kan også se på status for kullsøsken og tidligere avkom. Klikk her for å komme til DogWeb

Statistikker over resultater for avkommene til de mest brukte hannhundene har vært publisert i Boxernytt og vil bli publisert på nettsidene.

Hvis du ønsker å få informasjon om helsestatus til hundene (eller avkom av hundene) i stamtavlen til det kullet du vurderer å kjøpe valp fra, kan du kontakte avlsrådet: avlsradet@norskboxerklubb.no, dette  gjelder for alle kull boxervalper.

Valpekontakter som du kan snakke med og stille spørsmål til:

Ingrid Tomulevski
Kurlandstien 52
1052 Oslo
+47 932 57 074 (etter kl. 17.00)
Tiril Thun Hjorthol
A. Tvereggens vei 6
7037 Trondheim
+47 905 92 952 (etter 17.30)
tirilthunhjorthol@gmailcom
  
Ellen-Renate Slipelv
Sjodalsvegen 113
2683 Tessanden
+47 916 74 923
r-wethal@online.no